Monday, 26 February 2018

COMPUTER AWARENESS QUESTIONS & ANSWERS For All Competitive Exams

21. A _______ represents approximately one billion memory location?
(a) Kilobyte
(b) Megabyte
c) Gigabyte
(d) Terabyte
Answer:(c) Gigabyte


22. The term gigabyte refers to?

(a) 1024 bytes
(b) 1024 kilobytes
(c) 1024 megabytes
(d) 1024 gigabyte
Answer:(c) 1024 megabytes


23. Word processing, spreadsheet, and photo-editing are examples of?

(a) Application software
(b) System software
(c) Operating system software
(d) Platform software
(e) None of these
Answer:(a) Application software


24. ________ is a set of computer programs used on a computer to help perform tasks?

(a) An instruction
(b) Software
(c) Memory
(d) A processor
Answer:(b) Software


25. System software is the set of programs that enables your computer's hardware devices and

______software to work together?
(a) Management
(b) Processing
(c) Utility
(d) Application
Answer:(d) Application


26. The two broad categories of software are?

(a) Word processing and spreadsheet
(b) Transaction and application
(c) Windows and Mac OS.
(d) System and application
Answer:(d) System and application


27. Personnel who design, program, operate and maintain computer equipment refers to?

(a) Console-operator
(b) Programmer
(c) People ware
(d) System Analyst
Answer:(c) People ware


28. A computer program that converts an entire program into machine language is called a /an?

(a) Interpreter
(b) Simulator
(c) Complier
(d) Commander
(e) None of these
Answer:(c) Complier


29. A computer program that translates one program instructions at a time into machine language is calle

a/an?
(a) Interpreter
(b) CPU
(c) Compiler
(d) Simulator
Answer:(a) Interpreter


30. Programs designed to perform specific tasks is known as?

(a) System software
(b) Application software
(c) Utility programs
(d) Operating system
Answer:(b) Application software


31. An example of non-numeric data is

(a) Bank Balance
(b) Examination marks
(c) Real Numbers
(d) Employee Address
Answer: (d) Employee Addres


COMPUTER Awareness Questions For All Competitive Exams



No comments:

Post a Comment

Everyone Should Participate In This CS MCQ

COMPUTER AWARENESS QUESTIONS & ANSWERS 221-250 For TNPSC RRB UPSC and All Competitive Exams.

221. When a language has the capability to produce new data types, it is said to be _____? (a) reprehensible (b) encapsulated (c) ov...